Icon play Icon arrow Icon chevron Icon track icon-cheveron icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube

Waarom €5450,- (dit bedrag is incl. 9% BTW)?

De autosport is een dure sport. Een raceteam heeft personeelskosten, transportkosten en onderhoudskosten. Daarnaast schaft het team raceauto’s en materialen aan. Het personeel moet ook overnachten tijdens het raceweekend of bij de werkplaats. Bij elkaar kunnen de kosten oplopen in de honderdduizenden euro’s. Zelfs tot in de miljoenen als je kijkt naar de hogere internationale raceklassen! Iemand moet deze kosten natuurlijk betalen. Heb je je eenmaal bewezen als coureur, dan zijn er investeerders die deze kosten voor je betalen. Of er zijn Formule 1-teams die jouw zitje in de lagere formuleklassen betalen. Maar tot die tijd ben je als coureur zelf verantwoordelijk voor je budget.

Deze bedragen zijn voor veel mensen erg moeilijk om bij elkaar te krijgen. Waardoor hun droom om professioneel coureur te worden bij een droom blijft. Precies daarom heeft MP Motorsport deze competitie opgezet. Want in de competitie betalen alle deelnemers een stukje van de kosten. Zodat de winnaar van de competitie uiteindelijk het budget heeft voor een heel raceseizoen in 2021. Zo brengt de competitie jouw droom om professioneel autocoureur te worden een stapje dichterbij.

MP Motorsport Competitie ladder

Hoe verdien je €5450,- (dit bedrag is incl. 9% BTW) voor de deelname?

Een goed coureur kan niet alleen hard rijden, maar heeft ook zijn financiële zaken goed op orde. Dus ga je nu de eerste €5450,- (dit bedrag is incl. 9% BTW) van je racebudget bij elkaar verzamelen – ook dat hoort bij het werk van een coureur. Dat kan op veel manieren! Misschien heb je voor deze competitie gespaard of heb je een inzamelactie (crowdfunding) gedaan bij je familie of via social media. Of je hebt een bedrijf gevonden dat jou wil sponsoren. Een zakelijke bijdrage door een sponsor kan fiscaal aftrekbaar zijn.

FAQ Kosten

Hoe kan ik inschrijven?

Als je op de ‘Schrijf je in’-knop klikt, kom je op een pagina waar je jouw persoonlijke gegevens invult. Dan kunnen wij jou meer informatie toesturen. Je vult ook de factuurgegevens in: dat is de persoon of de onderneming die jouw inschrijfgeld betaalt. Dat kan jezelf zijn of iemand die jou sponsort. Daarna geef je door in welke leeftijdscategorie je valt en dat je akkoord gaat met de voorwaarden van de competitie. Klik dan op de ‘Schrijf je nu in’-knop. Binnen enkele dagen ontvang je een mail met onze factuur. Zodra de factuur is betaald en MP Motorsport het bedrag heeft ontvangen, ben je ingeschreven voor de MP Motorsport Competitie en heb je een stap dichter bij je racecarrière gezet.

Wanneer gaat mijn competitie van start?

In de uitleg voor jouw leeftijdscategorie vind je de datums waarop elke ronde van start gaat. De exacte tijden ontvang je een paar dagen voor de start van de ronde.

Wat als ik ingeschreven ben, maar ik kan niet naar de competitie komen?

Als je de factuur betaald hebt, gaan wij ervan uit dat je volledig voor de kans gaat om coureur te worden en dus op de aangegeven datums aanwezig bent. Kom je niet opdagen of ben je verhinderd, dan kun je ook niet deelnemen aan de competitie. Je ligt dan automatisch uit de strijd. Je inschrijfgeld kun je niet meer terugkrijgen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Zodra de factuur is betaald, ben je ingeschreven en kun je je geld niet meer terugvragen. Wij gaan ervan uit dat je alle voorwaarden goed hebt gelezen voordat je besluit tot deelname. Je krijgt alleen je geld terug als MP Motorsport besluit om de competitie niet te laten doorgaan. Dat kan bijvoorbeeld als er te weinig inschrijvingen zijn. Dan wordt de competitie afgelast en krijgt iedereen netjes zijn betaalde bedrag terug.

Wat als ik gelijk in de eerste ronde uitval?

Als je uitvalt in de eerste ronde, dan lig je uit de competitie. Wel ontvang je dan een tegoedbon van €500,-, waarmee je je het jaar erop opnieuw kunt inschrijven. Deze tegoedbon is alleen voor de uitvallers in de eerste ronde. Je kunt hem alleen het jaar erop inleveren als je op tijd bent met inschrijven, want vol is vol.