Icon play Icon arrow Icon chevron Icon track icon-cheveron icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube

FAQ algemeen

Waarom mag ik maar twee supporters meenemen?

Coureurs zijn fanatiek, maar aanhang kan soms nog fanatieker zijn! Twee supporters per deelnemer is meer dan genoeg. Je moet je tenslotte kunnen focussen op het racen.

Mag ik eigen kleding meenemen met daarop mijn sponsors?

Ja, je mag je eigen sponsorkleding meenemen! Heb je die niet, dan wordt je racekleding verzorgd door MP Motorsport. MP Motorsport vergoedt niet je zelfgemaakte promotiekosten en dus ook niet je eigen (race)kleding.

Ik mag niet alles eten wegens allergieën, wat nu?

Laat het ons weten, dan proberen wij daar rekening mee te houden. Maar zorg er intussen voor dat je net als elke professionele coureur je eigen zaken op orde hebt! Ook voeding is daarbij een belangrijk aspect. Dus heb je specifieke allergieën, zorg er dan voor dat je je eigen ‘speciaal’ gemaakte eten bij je hebt.

Ik ben langer dan 2 meter. Kan ik dan wel aan de competitie meedoen?

Als je langer bent dan 1.85m, zul je helaas niet in een Formule 4-auto passen – de hoofdprijs voor de leeftijdscategorie 16 t/m 20 jaar. Iedereen die langer is dan 1.85m of zelfs boven de 2 meter uitkomt, kan wel in een Ford Fiesta racen. Dus ben je 18 jaar en langer dan 1.85m en je hebt de competitie gewonnen in de leeftijdscategorie 16 t/m 25 jaar, dan win je een seizoen Ford Fiesta Sprint Cup in plaats van een seizoen Formule 4.

Ik heb een racelicentie voor de autosport. Mag ik dan meedoen met de competitie?

Nee, als je al een racelicentie voor de autosport hebt, mag je niet meedoen aan de competitie. Wel als je een kartlicentie hebt.

Ik ben een van de winnaars van een eigen kart, maar tijdens het seizoen clubwedstrijden dat wordt vergoed door MP Motorsport, heb ik mijn kart afgeschreven (kapotgereden). Krijg ik dan een nieuwe?

Nee, wij vergoeden banden, brandstof, inschrijving en de basis aan onderhoud en reparaties. Maar rijd je je kart stuk zodat we vrijwel een heel nieuwe kart moeten opbouwen, dan is de keuze aan jou. De kosten zijn dan ook voor jou.

FAQ over de race

Als de deelnemers van 7 en 8 jaar onderling strijden, wat is dan hun prijs?

De top-10 van de 100 deelnemers krijgt de prijs van je eigen kart en racekleding en de vergoeding door MP Motorsport van de clubwedstrijden op Strijen. Stel dat van de 100 deelnemers 30% 7 of 8 jaar oud zijn, dan maken drie deelnemers van 7 en 8 jaar kans op de eindprijs (30% van 10 prijzen is 3).

Hoe kan ik doorgeven op welke dag ik wil beginnen met de race simuluator-competitie?

Zodra je de factuur hebt betaald en dus bent ingeschreven, nemen we contact met je op om een datum vast te leggen voor de simulator-ronde.

In wat voor simulator moet ik rijden?

Je rijdt in een simulator van Emense.

Wat als ik van de baan word gereden? Worden er dan straffen uitgedeeld?

De wedstrijdleider bekijkt per situatie of hiervoor een straf wordt uitgedeeld. Sommige incidenten kunnen worden gezien als een ‘raceongeval’. De wedstrijdleider vindt dan dat het te onduidelijk is wie er in de fout ging. Dan wordt er geen straf uitgedeeld. Andere gevallen kunnen wél heel duidelijk zijn. Die zullen dan ook worden bestraft.

Hoe laat begint het en hoelang duurt de dag?

De exacte tijden ontvang je een paar dagen voorafgaand aan elke ronde. Reken op een volledige dag/dagen van soms wel 8.00 tot 19.00 uur.

Tijdens de competitie heb ik mijn kart total loss gereden, wat nu?

Het kan gebeuren dat je onopzettelijk je kart kapotgereden hebt, bijvoorbeeld door toedoen van een ander. Als je er niets aan kunt doen, regelen we een andere kart voor je. Maar als blijkt dat je roekeloos hebt gereden en de wedstrijdleider oordeelt dat er sprake was van gevaarlijk rijgedrag, dan word je uit de competitie gezet. Wij verwachten dat elke deelnemer respectvol en sportief aan de competitie meedoet.

Kan ik geschorst worden van de competitie?

Ja. Als wij vinden dat je roekeloos en gevaarlijk rijdt, kunnen wij ervoor kiezen je te schorsen. Wij vinden de veiligheid van alle deelnemers en de organisatie belangrijk, ook die van jou. Dus opzettelijk tegenstanders eraf beuken en agressief gedrag zoals op de vuist gaan worden niet geaccepteerd. Het gevolg is per direct schorsing. Je kunt je inschrijfgeld ook niet terugvragen.

Tijdens de kwalificaties en wedstrijden gaat mijn kart of raceauto stuk. Daardoor heb ik geen kwalificatietijd kunnen neerzetten of de race niet kunnen uitrijden. Wat nu?

Dat is enorme pech, waar wij helaas niets aan kunnen doen. De karts zijn nieuw en de auto’s goed gereviseerd, zodat wij ervan uitgaan dat ze het blijven doen. Toch bestaat altijd de kans dat er eentje stuk gaat. In de kart- en autosportwereld wordt dat gezien als domme pech. Het is het risico van een technische sport, een risico dat net zoals in de echte autosport niet wordt gecompenseerd.